20 LECIE – NIESPODZIANKA DLA PRACOWNIKÓW

Na tablicach Rady Pracowniczej pojawiła się informacja po kolejnym spotkaniu z Pracodawcą. Jedną z informacji jest wolna wigilia 2017r. , co jest fantastyczną informacją a szczególnie patrząc z biznesowego punktu widzenia 🙂 . Bo jest to przecież niedziela i Pracodawcy nie będzie się opłacało w ten dzień otwierać sklepów na jakieś 5 godzin. Po prostu, wszystkie koszty w tym dodatek za niedzielę nie zwrócą się ! Aż żal się robi czytając że była to prośba Rady (choć nigdzie o tym nie pisali a śledzę ich poczynania ze szczególną uwagą) , a tym bardziej że jest to z okazji 20-lecia firmy.

Miejmy nadzieję że nie będzie  to ostatnia propozycja i nagroda dla Pracowników z okazji jubileuszu ich firmy !  Również należałoby się zapytać dlaczego Castorama jako lider nie zrobi wolnego Sylwestra i nie wyjdzie jako pierwsza na rynku z inicjatywą wolnej Wigilii ? Ale nie wówczas jak to jej się opłaca tylko zawsze ?

Ponadto Rada chwali się pracami nad zmianą w Regulaminie Pracy. Ale czy zmiany będą to będzie zależało od tego czy Związki Zawodowe dojdą w tych sprawach do porozumienia z Pracodawcą. Szanujemy jednak trud włożony przez Radę w pracę nad omówieniem kierunku zmian, szczególnie w kwestiach które Pracodawca musi zmienić po ostatnich kontrolach PIPu , głównie chodzi tu o tabele przydziału odzieży. W tym miejscu należy przypomnieć że Pracodawca już raz proponował nam wprowadzenie zmian w których to chciał zmniejszyć sorty odzieżowe i wydłużyć czasookresy używalności, na co NSZZ „Solidarność” nie wyraziła zgody !

Reasumując pod tym wszystkim należy napisać

MEGA ROBOTA

i umieścić podpis dobrze znany Wszystkim Pracownikom !