20 LECIE – ŻENADY CIĄG DALSZY

W związku z informacją przekazaną przez Radę Pracowniczą, pojawiło się również rozporządzenie w opisywanej sprawie.

Rada w swojej informacji zapomniała podać że prosiła również o wolny dzień 22 lub 27 grudnia dla pracowników zatrudnionych w podstawowym systemie pracy, aż dziw bierze jak można było o tym zapomnieć przecież przewodnicząca Rady Pracowników pracuje w takim systemie ! Ale dla wyjaśnienia, kto będzie miał wolne 22 lub 27 : centrala a na sklepach tylko sekretarki, asystentki handlowe i ADS !

Zdajemy sobie sprawę że znów ktoś nam zarzuci że atakujemy! My jednak przedstawiamy prawdę i rozwijamy przekazywane Pracownikom komunikaty. Ale czy takie działanie nie po raz pierwszy pokazuje że nie wszyscy są traktowani na równi. Bo dlaczego pracownikom sklepów daje się wolny dzień , który maksymalnie miałby 5 godzin pracy a ci lepsi mają wolny 8 godzinny dzień pracy. Ponadto Pracownicy sklepów za swój wolny dzień tracą dodatek za niedzielę. Brawo Wy !