KŁAMSTWO – DOWODY

Na potwierdzenie naszych wcześniejszych wpisów i filmów załączamy dwa protokoły socjalne z tego roku. Potwierdzają one fakt, że w komunikacie pracodawcy z dnia 3 stycznia br. Pracownicy zostali wprowadzeni w błąd, a za zaistniałą sytuację próbuje się obwinić naszą Organizację. Pracodawca poinformował pracowników, że przez fakt niezaakceptowania propozycji podziału środków na ten rok, nie będą mogli między innymi  otrzymać pożyczek czy dofinansowania do wypoczynku.

My się z tym nie zgadzamy, dlatego Dyrektor ds. Personalnych i Odpowiedzialności Społecznej dostał wezwanie do sprostowania tej nieprawdziwej i oczerniającej nas informacji, czego jednak nie uczynił. Jak zobaczycie w załączonych protokołach Komisje przyznały świadczenia, które zostały pozytywnie zaakceptowane przez naszą Solidarność i Pracodawcę. Stało się tak, bo zgodnie z naszymi informacjami sklepy posiadały i posiadają środki na pulach jednostkowych, a szczególnie na kontach pożyczek, gdzie regularnie wpływają ich spłaty ! Jak widać Pracodawca wykorzystał do walki ze związkiem fundusz socjalny, kosztem pracowników !  To Pracodawca  wydał polecenie zbierania wniosków, ale bez zgody na ich rozpatrywanie. Czy to nie wydaję się dziwne ? Dlaczego nie można przyznać pożyczki lub zapomogi czy zorganizować wycieczki skoro są środki na puli sklepu ?

Niech ta informacja otworzy oczy kolejnym pracownikom.