AKCJE AGITACYJNE NA SKLEPACH

Konstytucja zapewnia wszystkim obywatelom wolność do zrzeszania się w związkach zawodowych.

W dniu wczorajszym zgodnie z naszymi zapowiedziami „Solidarność” rozpoczęła akcje agitacyjne na sklepach Castorama. Zgodnie z naszymi informacjami przedstawiciele Związku Zawodowego „Solidarność” odwiedzili kilka sklepów. Akcje będą powtarzane i będziemy się starali aby być na jak największej liczbie sklepów.

Tak jak pisaliśmy wypowiedzieliśmy Pracodawcy porozumienie o współpracy ponieważ nie godzimy się na faworyzowanie jednego z partnerów społecznych i dyskredytowanie naszej Organizacji. Ponadto nie będziemy akceptowali narzucania nam pewnych rozwiązań bez konsultacji i uzgodnień które jasno wynikają z ustawy o Związkach Zawodowych i Kodeksu Pracy.

W związku z powyższym akcje będą się powtarzać.

2 thoughts on “AKCJE AGITACYJNE NA SKLEPACH

• Luty 15, 2018 at 8:44 pm
    Permalink

PIP odwiedza Castodramaty i jest panika w końcu SOLIDARNOŚĆ robi porządki z tą popapraną menadzerką BRAWO Panie WOJTKU .

Reply
  • Luty 16, 2018 at 9:57 pm