INFORMACJA

Drodzy członkowie i sympatycy Solidarności. Chcielibyśmy po raz kolejny zdementować pewne informacje które pojawiają się na temat naszej Organizacji. Organizacja NSZZ „Solidarność” przy Castorama Polska Sp. z o.o. istnieje i istnieć będzie oraz posiadamy pełne uprawnienia związkowe.

Faktem jest, że nasz Pracodawca zdesperowany naszymi skutecznymi działaniami i ujawnianiu prawdy próbuje podejmować działania antyzwiązkowe wymierzone w przedstawicieli Komisji Międzyzakładowej. Jednak jak wspomnieliśmy są to akty desperacji i niestety wpłyną jeszcze bardziej na negatywny wizerunek naszej firmy, która zatraciła swoje wartości, a szczególnie tą, że pracownicy są najważniejsi !

Castorama zamiast rozmawiać na temat szkodliwego Bistfenolu A , poprawy przepisów BHP (głównie chodzi tutaj o temat drabin, który niebawem rozstrzygnie sąd) zwiększenia wynagrodzeń i liczby personelu oraz poszanowania dla pracowników z wieloletnim stażem pracy nadal próbuje narzucać swoją wolę, a jak się nie udaje to niszczy. Wielu z Was obserwuje to na co dzień , widzimy wasze niezadowolenie , które wielu z pracowników wyraża w komentarzach czy postach na CASTODRAMACIE czy innych opiniotwórczych forach .

Solidarność w Castorama Polska chce i będzie walczyć o wszystkich pracowników Castorama Polska i Castorama Polska Oddział I (choć fakt uzwiązkowienia centrali też niektórych zapewne zabolał !)

Pamiętajcie, że wszyscy nasi członkowie Komisji nadal pełnią swoje funkcje w Organizacji. My zastraszyć nikomu się nie damy i zachowanie pracodawcy tylko nas Wzmocni !

DO ZOBACZENIA NA SKLEPACH